+32 3 501 95 72 hello[at]safetyscience.be

Safety Science is exclusieve dealer voor de UV222 desinfectie systemen van UV Medico.

Dit compacte en lichte toestel genereert Filtered FAR UVC met een golflengte van 222nm en zorgt voor desinfectie van lucht en oppervlaktes.
De toepassingen zijn eindeloos en dit voor verschillende sectoren :

• Bedrijven: vergaderzalen, landschapsbureau’s, kantines, toiletten
• Medische beroepen: wachtruimten, onderzoeksruimte
• Ziekenhuizen: patiëntenkamers, operatielokalen, refters, ziekenwagens
• Scholen: klaslokalen, eetzalen, leeraarslokalen
• Horeca: restaurant, hotelkamers, toiletten
• Woonzorgcentra
• Concertzalen, musea, bioscopen
• Kappers, schoonheidsspecialisten
• Luchthavens, stations en openbaar vervoer

Tot enkele jaren geleden was enkel 254nm UVC gekend, gevaarlijk voor mens en dier. Door veelvuldige blootstelling aan deze 254 nm stralen kan men Cataract of huidkanker ontwikkelen.

Filtered far UVC daarentegen, heeft een 222nm straling die onschadelijk is voor mens en dier. Door de kortere golflengte kan de straling de huid en het oogvlies niet penetreren. UV222 is een semi intelligent toestel (moet bij installatie worden geprogrammeerd door een “UV Medico installer” ) en heeft een lidar sensor en pir aanwezig om te garanderen dat de straling UV222 op mensen binnen de huidige regulatie valt.
UV-C-licht bij 222 nm is zeer effectief tegen virussen zoals SARS-CoV-2 omdat de eiwitten waaruit het virus bestaat – en virussen in het algemeen – een absorptiespectrum hebben met een piek rond 220-230 nm. Dit betekent dat virussen licht sterk absorberen bij de 222 nm golflengte. Wanneer licht het virus binnendringt, wordt het licht omgezet in warmte die het virus deactiveert, inclusief zijn vermogen om ziekten te infecteren en te verspreiden.
Beide, UVC en FAR Filtered UVC, vernietigen de RNA en DNA van bacteriën en virussen. Hierdoor worden de bacteriën en virussen ook gedeactiveerd.
Door de dubbele werking van Filtered far UVC zowel op het DNA als op de eiwitten van het virus en/of bacterie, is dit een efficiëntere en dus snellere desinfectie dan het gevaarlijke 254nm.

Het UV222 systeem een paar interessante voordelen:

1. 0 dB geluidsproductie – Geen ventilator binnen
2. Laag energieverbruik: 17 kWh/jaar per eenheid
3. Lucht- EN oppervlaktedesinfectie
4. Compact en lichtgewicht systeem
5. Lage onderhoudskosten: lamp gaat 7 tot 10 jaar mee, geen filters aanwezig
6. Lage installatiekosten
7. Milieuvriendelijk: Geen kwik in de lamp

De UV222 wordt gebouwd met de CARE222 bron van het Japanse bedrijf Ushio onder licentie van de University of Columbia. Deze bron wordt gebruikt in alle gedane en verdere onderzoeken naar 222nm radiatie. Daardoor reflecteren al deze onderzoeken op de UV222. We kunnen dus stellen dat de UV222 van UV Medico de veiligste Far UVC lamp op de markt is.
UV Medico is een Deens bedrijf met verschillende gepatenteerde technologieën op UVC.

Safety Science en UV Medico stellen de UV222 binnenkort uitgebreid voor op de Medica beurs in Düsseldorf. We verwelkomen u graag op onze stand.

Ze werken mee aan verschillende innoverende onderzoeken naar Far Filtered UVC in samenwerking met de Universiteiten van Aarhus(Denemarken), Columbia(USA)en Colorado (USA). Meerdere professoren werken met UV Medico om Filtered Far UVC zo breed mogelijk te kunnen inzetten in de strijd tegen infecties.

UV222 is het beschermende licht om actief preventie te doen tegen infecties. Het zal ons beschermen tegen Covid19 en alle varianten, maar ook tegen alle toekomstige griepepidemieën, coronavarianten en alle toekomstige infecties/epidemieën gecreëerd door micro-organismen.

Meer informatie over UV222 kan worden toegestuurd op vraag.