+32 3 501 95 72 hello[at]safetyscience.be

Zelf labels afdrukken: snel, eenvoudig én economisch!

Je herkent het zeker wel: plots doet er zich een situatie voor en je moet je medewerkers zo snel mogelijk informeren over een gevaar. Een olie lek met slipgevaar tot gevolg, een afstelling van een machine waardoor een bepaalde zone niet meer bereikbaar is… Dagelijks worden we in een productieomgeving geconfronteerd met veranderende situaties die zo snel mogelijk gecommuniceerd moeten worden.
Maar hoe doe je dat op een duidelijke, snelle en efficiënte manier?
Eenvoudig: In een oogopslag kan je deze boodschappen zelf afdrukken op stickermateriaal, netjes op maat uitgesneden en klaar om zelfs gedurende jaren buiten te hangen. Geen zorgen meer over bestelbonnen opmaken, pakketjes van 20 stuks moeten bestellen, ook al heb je er maar 1 nodig en vooral de lange levertermijnen die tot frustraties kunnen leiden.

vraag een gratis stalenpakket aan

Enkele van de vele toepassingen:

Veiligheid en signalisatatie. Alle gebruikelijke pictogrammen printen in de juiste kleurcombinaties, voorzien van uw eigen teksten en nummeringen. Maar ook eigen pictogrammen en logo’s behoren tot de mogelijkheid. Zowel voor de preventiedienst als voor de technische dienst is dit een handig hulpmiddel. In onze blog: “Het belang van goede signalisatie op uw bedrijfsterrein” lees je hierover meer.

Leidingmarkering. In een oogopslag maak je leidingmerkers voorzien van het signaalwoord, de bijhorende GHS symbolen, het nummer of de naam van de leiding, van waar tot waar de leiding loopt en verdere belangrijke details voor de onderhoudsmensen. Bij calamiteiten kunnen ze snel de juiste leiding identificeren en het probleem oplossen. Meer hierover in onze blog “Waarop moet je letten bij het aanbrengen van leidingmarkering”

5S en Lean Manufacturing. Deze projecten zijn intens visueel. Dit kan je verwezenlijken met labels, kleuren, schaduwborden, afgebakende zones en alles wat de onmiddellijke zichtbaarheid verhoogt. Uw 5S project zichtbaar maken kan op een eenvoudige en efficiënte manier met behulp van onze label- en signalisatieprinters. Meer info over 5S: “Het 5S-Systeem: voor een veilige en gestandaardiseerde werkomgeving”

CLP/GHS labels. Een product van een grote bus naar een kleintje overgieten, maar wat met het label? Ook dit print je in enkele seconden rechtstreeks op industrieel stickermateriaal, resistent aan vloeistoffen, UV en de meeste chemicaliën. GHS symbolen, H en P zinnen, inhoud van de fles of het vat: alle belangrijke informatie wordt afgedrukt.

Keuringslabels. Of het nu gaat om de periodieke keuring van ladders, machines of andere werktuigen, een keuringlabel maakt al snel duidelijk of het nog veilig gebruikt mag worden.

Draad- en kabelmarkering. Niets zo frustrerend als een kluwen elektrische kabels waarvan je niet weet waar ze vandaan komen of waar ze heen gaan. Door zelf de genummerde labels te printen vanuit een Exel file, ontstaat er orde en overzichtelijkheid in je werk.

Lock-out/Tag-out labels. Bij het uitschakelen van een energiebron (Lock-out) is het markeren ervan (Tag-out) al minstens even belangrijk. De naam van de verantwoordelijke, zijn telefoonnummer, tot wanneer de installatie buiten gebruik is enz, zijn allemaal belangrijke zaken om mee te geven. Meer weten?: “Hoe zet ik mijn eigen LOTO programma op?”

QR-codes met sms of email functies. Vooral technische diensten zien het enorme gemak en voordeel om machines en toestellen te voorzien van een label waarin een GSM nr of een email adres vervat zit om zo op een snelle manier te kunnen communiceren over een defect of stilstand. Lees hierover meer in onze blog: “Hoe QR codes kunnen helpen in een technische dienst”

Maar hoe werkt het nu?

Vanuit het bijhorende software pakket print je moeiteloos al deze labels zelf af. Je kiest uit meer dan 3.700 pictogrammen en figuren en stelt je gewenste label samen, voorzien van eigen nummers of teksten. Er is zelf keuze uit een 40 tal barcodes. Verschillende kleuren of zelfs foto’s printen kan probleemloos. Als je de file bewaart, kan je hem later nog eens opnieuw afdrukken.
Het grote voordeel zit er echter in dat het toestel ieder label nog eens op maat voor je uitsnijdt. Je bepaalt dus zelf de grootte en de vorm van je sticker en kan het ten allen tijde aanpassen aan het voorwerp waarop je het wil aanbrengen.
Een uitgebreid gamma aan beschikbare kleuren, zowel van het stickermateriaal als van het inktlint, zorgen voor een enorme diversiteit aan toepassingen. Verschillende kwaliteiten, zoals verbrokkelbare labels, labels die sporen nalaten of die resistent zijn aan hoge temperaturen, alles is mogelijk.

Kortom: Bespaar tijdbespaar geld en verbeter je productieproces door zelf labels te printen.

Kies hier de printer die best geschikt is voor je bedrijf